DDOPTICS NACHTFALKE V4 2.5-10X56 GEN3 A4N MRAD IFIBER VILÁGÍTÓPONTOS CÉLTÁVCSŐ

– iFiber világítópontos szálkereszt
– négyszeres nagyítási tartomány
– akár 94.7%-os fényáteresztés
– kiváló fényerő
30 év gyártói garancia !!!

Nachtfalke III 2,5-10×56 A4N MRAD

Ismerje meg a Nachtfalke sorozat 3. generációját!

Melyek az újdonságok a céltávcsövek legújabb generációjában?
Első pillantásra három szembetűnő változás:
1. A céltávcső nagyítás beállító gyűrűje érezhetően megváltozott,  és keményebb szerkezetének köszönhetően nagyobb ellenállást biztosít elmozdulás ellen.
2. Az A4 szálkereszt lényegesen finomabb lett, így több helyet hagy a látótér közepén.
3. Fém tornyok, egyértelműbb dupla skálával és zéróstoppal.

Robusztus beállító mechanizmussal a minőségi és megbízható működés érdekében Zéróstop és ASV használatával

A 3. generációs DDoptics céltávcsövek beállító tornyai robusztus alumíniumötvözetből készülnek, és mentesek minden műanyag alkatrésztől. Az összes alumínium alkatrészt új típusú, matt fekete eloxált bevonattal látják el. A beállító mechanizmust átalakították taktikai változatra, ami azt jelenti, hogy nemcsak kimagaslóan ütés-, illetve teljesen vízálló, hanem masszív felépítése révén védve van a véletlen elállítástól. Ez azt is jelenti, hogy a szálkereszt beállítása „nyitott” állapotban is használható a mindennapi vadászatban, azaz menetes kupakra nincs szükség, így a szálkereszt a helyzet függvényében gyorsan beállítható.

A céltávcső gyors szálkereszt beállítással és zéróstoppal

A magasság állító torony dupla skálája lehetővé teszi a beállított érték leolvasását. A fegyver belövését követően a szálkereszt „nullázható”. Ezután a nulla beállító gyűrű addig forgatható, ameddig a nullázás engedi. A torony értékeit visszaállításkor nem kell figyelemmel kísérni, visszatekeréskor a zéróstop pontnál megakad. A választott lőtávolság ismeretében a jelölési rendszer segítségével, különböző lövési távolságok állíthatók be nulla helyzetre. Az oldalsó beállító torony két ellentétes skálával rendelkezik. Így a szálkereszt nulláról indulva előre beállítható a szél iránya, a szél intenzitása, illetve a cél lehetséges mozgása alapján.

Nagy teljesítményű optika – jobb kontraszt – CT üveg

A 3. generációs DDoptics céltávcsövek nagy fényáteresztésű, jó minőségű CT üveget használnak a jól bevált DDlucid bevonattal. Az újonnan használt üvegtípus előnye az egyértelműen jobb kontraszt és a perifériális színtorzulás csökkenése. A fényáteresztést csak kis mértékben lehetett javítani a 2. generációhoz képest. Mindkét generáció már alkalmazza a jelenleg elérhető maximálisan jó technológiákat.

Fényáteresztő képesség kimagasló értékekkel

A fényvisszaverést gátló bevonattal rendelkező optika ragyogó képet nyújt, kiváló jellemzőkkel bír a perifériális élesség terén is. Még az ellenfény sem zavar, mivel a bevonat minimalizálja a vakítást. A 94,7% (nappali) és 93% (éjszaka) fényáteresztés olyan csúcsértékeket jelent, amelyek lehetővé teszik a biztonságos célzást a legcsekélyebb fényig, amelynél a vadászat még lehetséges.

A piacon a legjobb világító ponttal rendelkező céltávcső

A száloptikai technológiának köszönhetően a világítópont minden fényerő üzemmódban, még nagy sötétségben is finomabb kidolgozású. A megvilágítás fényereje fokozatmentesen szabályozható az ellenfényestől az éjszakai körülményeknek megfelelőig. Ezenkívül a szokásos megvilágítási pont (Fiber dot) frissíthető IFiber-re, amely egy intelligens világító pont mozgás- és helyzetérzékelővel, valamint mikroprocesszorral és integrált szoftverrel. A világító pont mindig kikapcsol, amint már nincs rá szükség, és újra aktiválódik, amikor arra ismét szükség van.

Új A4N szálkereszt a cél minimális elrejtése érdekében

Beletekintve az új generációs céltávcsőbe a megfigyelő azonnal észleli a gyakorlatias tervezés eredményeit:
Az új szálkereszt célkeresztje sokkal finomabb kidolgozású, illetve a kissé vastagabb külső vonalak is csak fele olyan vastagok, és érezhetően távolabb vannak egymástól. Nagy előny ez a vadász számára különösen rossz fényviszonyok között, mivel a célt csak minimálisan takarja ki, támogatva ezzel a villámgyors és biztonságos célzást és lövés leadást. A „2,5-10×56“ és a „2,5-15×50“ méretű DDoptics céltávcsövek mindegyike ezzel a szálkereszttel rendelkezik.

Kiváló minőségű szálkereszt világító ponttal a 2. képsíkban

Az A4 szálkereszt az okulár képsíkjában (2. képsík) helyezkedik el, ezért a nagyítás megváltoztatásakor változatlan méretű marad. A szálkereszt beállításához nincs szükség külső segédeszközre. Kattintásonként 0,25 perc szöggel (MOA) állítható, azaz 100 méteren 7,3 milliméterenként. A kattintás beállítása abszolút ismételhetőséggel működik, és nullázható is.

Teljes beállítási tartomány:

26,0 MRAD – 260 kattintás – 2,6 m
beállítási tartomány / kattintás 100 m-re: 1 cm
beállítási tartomány / kattintás 200 m-re: 2 cm
beállítási tartomány / kattintás 300 m-re: 3 cm
beállítási tartomány / kattintás 600 m-re: 6 cm

Az oldalra szerelt és fokozatmentesen állítható parallaxis kompenzáció (20 yardtól a végtelenig) véd a ferde betekintés miatti pontatlanságtól, borotvaéles képet biztosít minden nagyítási beállításnál és jó támpontot nyújt távolságbecsléshez is.

Jellemzők:

  • Fém tornyok a szálkereszt beállításhoz (nem műanyag, mint a Gen2-nél)
  • Alacsony diszperziójú, nagy fényáteresztő képességű üveg
  • Dupla skála
  • Zéróstop az ASV-hez (nulla stop)
  • 1/4-es taktikai kattintás beosztás
  • Új kialakítású nagyítás beállító gyűrű
  • Új A4-es szálkereszt egyértelműen finomabb vonalakkal
  • Kemény taktikai 0,1 MRAD beosztás (1 cm / kattintás)
  • Beállítási tartomány 260 kattintás = 2,6 m 100 m-en
  • 1 pár lencsevédő tartozék

ADATOKGyártó :DDopticsJótállás:Gyártó által vállalt garancia: 30 év. Egységár függő fogyasztói jótállás: 10.001 Ft – 100.000 Ft – 12 hónap. 100.001 Ft – 250.000 Ft – 24 hónap, 250.001 Ft-tól: 36 hónap. Fogyasztónak NEM minősülő személyek (például, de nem kizárólag Gazdálkodó Szervezetek) számára: 6 hónap kellékszavatosság.Méretek:349 x 65 mmKilépő pupilla:22.4 – 5.6 mmBetekintési távolság:102 – 103 mmLátómező:12.6 – 3.4 m / 100 mParallaxis állítás:-Teljes oldalkorrekció:22 MRADTeljes magasságkorrekció:22 MRADDioptria kompenzáció:-3 – +3 dptBevonatok:HDX IIIVilágítópont opciók:iFiber kontroll.Céltávcső nagyítás tartomány:2.5 – 10xSzálkereszt:A4NSzálkereszt állítás tartománya:22 MRADKlikk érték:max. 484Céltávcső elméleti szürkületi érték:11,8-23,7Céltávcső frontlencse átmérő:56mmTömeg (g):670Külső tubusátmérő a frontlencsénél:30Középtubus átmérő:30Legkisebb nagyítás:2.5Legnagyobb nagyítás:10Külső átmérő az okulárnál:43Felépítés:NormálEgyéb tulajdonságok:Szálkereszt a 2. fókuszsíkban. Klikkenként 0.1 MRAD, 1 cm 100 m-en.Tartozékok:céltávcső, objektív védő kupakok, objektív tisztító kendő, szerszám, lőlap

420.000.-ft